FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Ofte stillede spørgsmål

Hvad inderholder en rundvisning?

Hvor meget koster et besøg med en guide?


Alt efter om man er en gruppe på tur eller kommer som turrist alene eller sammen med andre er der forskel på prisen.(Gældende fra 01-03-2021) På Safari blandt giganter med podcast serien se under Safari. Zone 50,-kr varighed ca. 1 time. Distance 2 km. Arena 75,-kr varighed ca. 1½ time. Distance 4 km. Univers 100,-kr varighed ca. 2 timer. Distance 10 km. Distancen er dit eget valg, det angivne er vores anbefaling. Grupper 1450,-kr For grupper 10 personer eller derunder. 11 personer og derover tillægges et servicegebyr på 10,-kr/ deltager. eksempel. Gruppe på 15 deltagere: 1450,-kr + 40,-kr = 1490,-kr. ialt. Grupper efter kl.17-07, weekender og helligdage: +50% Skoler: 1350,- kr. For grupper 10 personer eller derunder. 11 personer og derover tillægges et servicegebyr på 10,-kr/ deltager. (Se eksempel ovenfor.) Efter kl.17-07, weekender og helligdage: +50% Med guiden på tur i ferieperioder med planlagte ture for turister. Turister 125,-kr / person Børn under 12 år gratis.
Hvad dækker betalingen?


Den dækker guiden i 1½ time og selve besøget i centret. Her kører vi i bus eller bil alt efter hvordan I ankommer. Uden guiden er det på gåben eller cykel. Guiden fortæller om området, tilblivensen af centret, og så naturligvis en masse møllesnak. Udviklingen gennem tiden fra små, ikke særligt effektive møller til nutidens gigantiske kraftværker der hver især kan forsyne hele byer. Er der ønsker til kortere eller længere beøsg kan dette aftales ved bestillingen eller ved blot at ringe til os eller angive det ved booking. Med Podcast serien er du på egen hånd med fortællingen i dit headset.
Koster det ekstra i weekenderne?


Både ja og nej. Det koster ikke ekstra hvis man benytter sig af podcast serien. Booker man derimod guiden som en gruppe så er der følgende tillæg. Ja efter kl.17-07, weekender og helligdage: +50%, tillægges ikke servicegebyret. Til gengæld er der ikke moms på betalingen da det regnes for et honorar, på samme måde som et foredrag.

Kørselsvejledning og anvisninger

Hvordan finder jeg Besøgscentret?


Det kan du finde ved at klikke på kortet og følge rutevejledningen der: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1bj5hzEdLtKcQGim8mq1Ws4Z1qZM&usp=sharing
Må man køre i egen bil i centret?


Nej man må ikke på egen hånd køre ind i centret. Hvis man er med en guide og er i egen bil så kører vi rundt i bilerne. Er man med bus kører vi i den. I centret må man køre på egne cykler og gå rundt. Følg altid anvisningerne i centret.

Forplejning

Hvad findes der af muligheder for forplejning?


Der er mange muligheder i Thy for at få forplejning der er lokalt forankret. Tjek visitthy.dk der har mange henvisninger og opslag for lige netop det. Vi kan varmt anbefale NaturmadThy. Mie laver fantastisk spændende mad af lokale råvarer, det meste af egen "fangst" og høst (Klik på billedet og gå direkte til hende side.)
Må man tage egen forplejning med?


Ja, I må gerne medbringe egen forplejning og nyde det i eller uden for besøgscentret. Der er 24 siddeplader indenfor og masser af plads udenfor!

Adgang

Kommer vi op i en mølle?


Desværre er der ikke adgang til møllerne, men vi kommer tæt på. Der er en del af et mølletårn ved besøgscentret som du kan gå op i. Den eneste mølle med offentlig adgang er Tvind Møllen i Ulfborg.
Generel adgang


Der er normalt adgang uden guide i centret. Man må gå eller cykel rundt. Al færdsel skal foregå i henhold til anvisninger i centret.

Åbningstider

Hvornår er der åbent i centret?


Alt efter Corona restriktionerne som du selvfølgelig i første omgang skal følge. Ellers gælder følgende. Der er åbent i Besøgscentret fra kl. 07.00 - 22.00 alle dage hele året! I samme tidsrum kan man bevæge sig rundt på egen hånd, man må dog ikke køre i bil ind i testcentret men gerne gå eller cykle. Overhold altid skiltning og anmærkninger til færdsel i området. Det er et testcenter hvor der arbejdes så det er vigtigt at overholde de angivne forbehold!

Hvor kan jeg lære mere om vindenergi?

Hvor kan jeg lære mere om vindenergi?


Du kan lære mere om vind hvis du går til hjemmesiden viden om vind! http://xn--drmstrre-64ad.dk/wp-content/wind/miller/windpower%20web/da/kids/index.htm Prøv også: http://www.videnomvind.dk/